

IRAM FAROOQ

Assistant City Manager for Community Development

CITY OF CAMBRIDGE

Community Development Department

Transit Advisory Committee Meeting

March 6, 2019 from 5:30 PM – 7:30 PM Senior Center, 806 Massachusetts Ave., Cambridge, MA Please note that this agenda contains estimated times for topics and actual times may vary

Agenda

5:30 PM Committee introductions and meeting note approval

(5 mins)

Self-introductions for TAC members, staff, officials and members of the public; TAC discusses and votes on approving meeting notes

5:35 PM Public comment (5 mins)

Members of the public can raise specific issues or questions for the committee

5:40 PM Discussion: MBTA RailVision (60 minutes)

MassDOT staff to present and discuss MBTA RailVision planning process

6:40 PM Discussion: Transit Signal Priority in Cambridge (30 mins)

Cambridge staff to present and discuss transit signal priority implementation efforts in Cambridge

7:10 PM Updates and Announcements (15 mins)

Additional updates on other projects may be discussed as time allows: Green Line Extension, Joint Committee meetings, Kendall Square Mobility Task Force recommendations, Grand Junction, Participatory Budgeting, Porter Square, Inman Square, South Mass Ave, Envision Cambridge, Focus40, Rail Vision, Central Square

7:25 PM Public comment (5 mins)

Opportunity for members of the public to raise additional questions or concerns

7:30 PM ADJOURN

344 Broadway Cambridge, MA 02139 Voice: 617 349-4600

Fax: 617 349-4669 TTY: 617 349-4621 www.cambridgema.gov Next meetings: Wed Apr 3, Wed May 1, Wed June 5