

IRAM FAROOQ

Assistant City Manager for Community Development

SANDRA CLARKE

Deputy Director Chief of Administration

KHALIL MOGASSABI

Deputy Director Chief of Planning

CITY OF CAMBRIDGE

Community Development Department

Transit Advisory Committee Meeting

September 4, 2019 from 5:30 PM - 7:30 PM

Room 32-144, MIT Stata Center, 32 Vassar

Please note that this agenda contains estimated times for topics and actual times may vary

Agenda

5:30 PM Committee introductions and meeting note approval (5 mins)

Self-introductions for TAC members, staff, officials and members of the public; TAC to discuss and vote on approving meeting notes.

5:35 PM Public comment (5 mins)

Members of the public can raise specific issues or questions.

5:40 PM Present: South Mass Ave evaluation (20 mins)

City staff to present a summary of South Mass Ave transit evaluation

and next steps.

6:00 PM Present: Updates on Better Bus Project implementation (20 min)

MBTA/City staff to present an update on BBP service proposal

coordination and implementation.

6:20 PM Present: Bus Network Redesign (20 min)

City staff to present on its role in Bus Network Redesign process and

solicitation for demonstration projects.

6:40 PM Discuss: Implementation plan follow-up (20 mins)

City staff to summarize June TAC prioritization exercise, share draft project work plan, and facilitate discussion on implementation plan.

7:00 PM Updates and announcements (20 mins)

Upcoming GLX bus "bridging"

 Upcoming local projects: River Street, Grand Junction Multiuse path, Belmont Street Redesign, Inner Mt. Auburn St.

 Ongoing regional projects: Allston/I-90, Mem Drive Phase 3, Railvision

7:20 PM Public comment (10 mins)

7:30 PM Adjourn meeting

Next meetings: October 2, November 6, December 4

344 Broadway Cambridge, MA 02139 Voice: 617 349-4600

Fax: 617 349-4669 TTY: 617 349-4621

www.cambridgema.gov